Wat is Obstacle Running?

77dfcff930fa6046a63f615c245b22dbWat is een obstacle run?

Een obstacle run kun je zien als een metafoor voor het leven. Het leven is èèn grote obstacle run. Het leven is de run en de obstakels zijn de moeilijkheden en tegenslagen die je moet overwinnen. Sommige zul je met gemak doen en sommige zul je over en over weer opnieuw moeten proberen tot je hem hebt gehaald. Dat zijn de obstakels waar je het meeste trots op zal zijn en je de meeste voldoening uit zal halen in het leven. Hoe moeilijker het obstakel hoe moeilijker in het leven des te trotser ben je op datgene je volbracht hebt.

Aan het einde van de obstacle run kijk je terug op de overwinningen die je hebt gedaan en zo ook aan het einde van je leven kun je hopelijk terug kijken op een leven vol obstakels maar met een mooi gevoel op de overwinningen!

Maar ook heeft het Obstacle runnen een heel sociaal aspect. Het staat namelijk ook voor samenhorigheid en samen het doel behalen. Een vaak genoemde quote is “we leave no viking behind!” Geen muur te hoog, geen mud trench te diep als je het maar samen doet! Of je elkaar nou kent of niet, elkaar de helpende hand bieden is zeer gewenst!

RuggedManiacWallHelp

De officiële verwoording van Wikipedia:

Obstacle runs, mud races, stormbanen, obstakellopen en de vele officiële namen van de races. Er zijn veel termen voor de diverse races die er overal georganiseerd worden. Het zijn allemaal events waarbij hardlopen gecombineerd wordt met obstakels om de fysieke en mentale gesteldheid op de proef te stellen.

De sport is eind 2012 over komen waaien van de Verenigde Staten naar Nederland en België met evenementen als de Strongmanrun, Urbanathlon en Mudmasters. Vanaf 2013 zijn er weer diverse nieuwe evenementen ontstaan, waarvan er al enkele snel uitverkocht waren. De sport lijkt ook in Nederland en België serieus voet aan de grond te krijgen.

20160817_142257

Een obstakelloop (Engels: obstacle run), is een hardloopevenement waarbij de deelnemers onderweg diverse obstakels tegenkomen. Vaak gaat de route door de natuur en komen de deelnemers onderweg modder, water en hindernissen tegen. Voorbeelden van obstakels zijn houten muren, het kruipen onder prikkeldraad, door sloten zwemmen, over vuur springen, over touwnetten klimmen en soms zelfs onder stroom gezet worden. Het doel is om de deelnemers de fysieke en psychologische grenzen van zijn of haar kunnen op te laten zoeken.

article-1247492-08197EA2000005DC-487_634x421