Gezonde brownies

Nu het buiten weer echt herfstig weer word krijg ik altijd bakdrang 😉 Niks gezelliger dan samen met je kindjes lekker dingen bakken in de keuken! Maar natuurlijk niet zo gezond al die baksels….. Maar het kan anders en minimaal net zo lekker al dan niet lekkerder! Hierbij dus een recept die je moet hebben geprobeerd en je kids gegarandeerd ook gelukkig van worden!

BROWNIES

Benodigdheden

  • 250 gram ontpitte dadels
  • 250 milliliter ongezoete appelmoes
  • 75 gram cacaopoeder
  • Theelepel vanille aroma
  • 3 eieren
  • 150 gram amandelmeel
  • Theelepel bakpoeder
  • 150 gram hazelnoten (optioneel0
  • 150 gram extra pure chocolade

Zo maak je Gezonde brownies: glutenvrij, suikervrij, vetvrij én lactosevrij:

  1. Week de ontpitte dadels 10 minuten in een bak met heet water. Doe de geweekte dadels hierna samen met de appelmoes in de blender en maal zo fijn mogelijk. Tip: schud tussendoor met de blender. Wel goed vasthouden ;).
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een bakblik in van 15 bij 25 cm en bekleed met bakpapier.
  3. Giet het mengsel in een beslag kom en mix hier het cacaopoeder en de vanille aroma doorheen. Mix vervolgens ook de eieren erdoorheen en wanneer deze goed zijn opgenomen ook het amandelmeel en bakpoeder.
  4. Hak de hazelnoten grof en zet 50 gram hiervan apart. Meng 100 gram door het beslag. Neem de bakvorm en giet hier het browniebeslag in. Zet de brownies voor 45 minuten in de voorverwarmde oven, maar dek de brownies na 25 minuten af met aluminiumfolie, zodat de bovenkant niet te donker wordt.
  5. Laat de brownies hierna goed afkoelen. Smelt de pure chocolade au bain-marie, giet deze over de brownie, strijk glad en verdeel de overgebleven hazelnootjes erover. Laat de pure chocolade opstijven voor het aansnijden.
  6. Bewaar de brownies max. vijf dagen in een goed afgesloten bak of vries ze in.