Restaurant Bruis, Kindvriendelijk en lekker eten?

Op uitnodiging van Restaurant Bruis gaan we bij ze eten. Hoe en of ons dat is bevallen lees je hieronder:

Bij binnenkomst worden we hartelijk ontvangen. We mogen zelf een tafeltje uitzoeken en besluiten lekker buiten op het terras te gaan zitten. We zijn de kids direct kwijt! Het terras grenst namelijk aan een grote geheel omheinde speeltuin! 2 trampolines, klimnetten, meerdere schommels en een glijbaan! Een echte speeltuin dus!

Wij besluiten alvast een drankje te bestellen en een appelsap voor de kids. We krijgen ook direct de kaart aangeleverd. Michelle heeft Coeliakie en uit eten gaan is dus altijd spannend! Maar we hebben ze van te voren ingelicht en dit leek geen enkel probleem voor ze te zijn. Dat is nou nog eens service!

Voor ons is uit eten gaan met kids alleen leuk als zij het ook gezellig hebben en wij niet alleen maar met kids aan tafel zitten die het te lang vinden duren 😉 Aangezien die van ons 4 en 8 jaar zijn en ook nogal bewegelijk is het niet altijd makkelijk. Maar nu zitten we heerlijk met ons drankje terwijl we onze kids heen en weer zien rennen in de speeltuin. We roepen de kids om te komen kijken naar de kinderkaart en te kijken wat ze willen eten. Wat opvalt is dat de namen op het menu grappig zijn en de jongens het leuk vinden om te lezen. Dingen als Hmmburger, blub blub visje en pasta zonder poespas worden doorgenomen. Bodhi kiest voor de pannenkoek en Kyano gaan voor de Superkip van de superkok. Sven en ik kiezen voor een lekker voorgerecht. Ik kies voor Carpaccio en Sven voor de gepekelde zalm. Ze vragen of de kids het hoofdgerecht mogen als wij het voorgerecht krijgen. Fijn dat hier over word nagedacht en wel zo fijn voor ons allemaal.

Terwijl de kids lekker verder spelen en af en toe even een slokje appelsap komen halen genieten wij van de zon en de stilte om ons heen. Er is geroezemoes van gasten en gekrekel van krekels. Het klinkt idyllisch en dat was het ook! Niet veel later volgt voor ons het hoofdgerecht en voor de jongens hun hoofdgerecht. Kyano mist ketchup die hij had gevraagd maar voor de rest ziet het er keurig uit. Bodhi heeft in record tempo zijn pannenkoek op (we denken echt dat hij er mee in de guinness book of records had gekomen! ) en Kyano smult van zijn verse kipnuggets en frietjes.

Als de kids het op hebben willen ze direct weer naar de speeltuin maar nu vragen we ze even te wachten tot wij ook zijn uitgegeten. Onder licht gemor blijven ze toch even zitten. Hierna lopen ze weer naar de speeltuin om lekker te spelen. Bodhi geeft aan nog trek te hebben (en nee dat ligt niet aan de grote van de pannenkoek maar aan ons hongerlapje 😉 ) en dus besluiten we bij ons hoofdgerecht nog een extra frietje te bestellen met ketchup en mayonaise. Sven besteld voor het hoofdgerecht Rib Eye van de Mibrasa (225 gr) en Michelle besteld de Bruis Burger die ze helemaal glutenvrij kunnen maken.

Terwijl we wachten op ons hoofdgerecht gaat Michelle met de kids op onderzoek uit in het restaurant want er was gezegd dat er binnen ook van alles te doen is voor de kinderen! En wauw dat valt echt helemaal niet tegen! Er staan binnen 3 houten huisjes waar je met de kleine kids ideaal kan zitten. Er is een treinbaan, keukentje, supermarktje etc. Super leuk voor de echte pukkies, voor onze kids net iets te klein alweer. Maar dan ontdekken we de trap naar boven waar de gehele bovenverdieping is ingericht voor kinderen. Er is een hoek met grote blokken, er is een hoekje met een spelcomputer, een tv kamer,  er is een tekentafel, er zijn allemaal grote gaten waar je in, op en door kan klimmen en zelfs een kleine glijbaan! We zijn mega verrast door deze hele verdieping. Zelfs bij de trap zijn zig zaggend een soort van deurtjes gemaakt dat kinderen nooit verder kunnen vallen dan 3 tredes. Hoe slim bedacht! Zo kunnen kids zelf op en neer en hoef je als ouders je geen zorgen te maken.

Wij krijgen inmiddels ons hoofdgerecht en de kids sluiten weer aan om mee te smikkelen. Alles ziet er heerlijk uit en smaakt ook zo. De glutenvrije hamburger is met zorg gemaakt en is heerlijk! Sven smikkelt van zijn vlees en deelt wat stukjes met Bodhi die er ook van smult. Helaas laten de extra frietjes best lang op zich wachten en als ze dan komen ontbreekt de gevraagde ketchup. De jongens beginnen wel alvast met knabbelen. Als de frietjes dan bijna op zijn komt dan alsnog de beloofde ketchup. Jammer maar geen drama. Als de kids hun eten op hebben gaan ze weer naar de bovenverdieping om te spelen.

Na ongeveer een kwartiertje gaan we de jongens vragen of ze nog zin hebben in een lekker toetje.  Ze kiezen beide “De grote versiertruc” waar ze mogen kiezen uit 3 soorten ijs en hier slagroom en versiersels bij krijgen. Michelle kan tot haar grote verbazing kiezen uit verschillende soorten nagerecht en kiest voor de Dame Noir. En Sven houdt niet zo van ijs en neemt dus een Irish Coffee.

Het nagerecht is heerlijk! De kids krijgen 3 bakjes met allemaal versiering voor hun ijsje en vinden het super leuk zelf te mogen doen. Uiteraard word het een lekkere kledderbende. Michelle geniet van haar Dame Noir, dat is echt zo lang geleden dat ze onbezorgd zo’n lekker ijsje heeft gegeten! Sven zijn Irish coffee laat lang op zich wachten. We gaan toch maar eens vragen waar die blijft. Het blijkt dat ze hem zijn vergeten. Ook dat kan gebeuren, hij word vrij snel hierna gebracht en blijkt met echte room gemaakt te zijn! Top dus 🙂

Al met al hebben we een super leuke avond gehad. Het restaurant is super kindvriendelijk zonder dat dit overheerst. Ook voor volwassenen is het dus goed toeven. De sfeer is ontspannen, het eten is lekker en het personeel vriendelijk. We vragen de jongens of ze het leuk vonden en hier nog wel eens zouden willen eten, ze roepen beide in koor: JA! Zouden wij hier nog een keer gaan eten? Zeker weten! We hebben echt genoten.  Bedankt restaurant Bruis!

p.s. ook nieuwsgierig geworden? Check hier hun website: Restaurant Bruis