Vegatarische pasta

INGREDIENTEN voor 4 personen

  • Pasta naar keuze
  • Scheutje olijfolie
  • 2 middelgrote uien
  • 5 teentjes knoflook
  • 1 courgettes
  • 2 aubergines
  • 2 paprika’s, geel of rood
  • 2 blikjes tomaten, á 400 gram
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • Zwarte peper
  • Eventueel een beetje zout
  • Parmezaanse kaas

INSTRUCTIES

  1. Pel de knoflook, ui en hak fijn.
  2. Verwarm een wok of andere pan op het vuur.
  3. Schenk een goede scheut olijfolie in de pan en fruit de knoflook en ui.
  4. Hak ondertussen de champignons, courgette, aubergine en paprika in stukjes.
  5. Roerbak alle groenten in de pan.
  6. Strooi de oregano over de groenten en breng op smaak met peper en een beetje zout.
  7. Laat de groenten al roerend zacht worden. Neem hier de tijd voor daar wordt de saus alleen maar lekkerder van.
  8. Voeg de tomaten in blik toe aan de groenten.
  9. Vul 1 leeg blikje met water en beweeg heen en weer totdat alle tomaten restjes los laten.
  10. Schenk het blikje met water bij de saus.
  11. Schep alles om en laat zachtjes inkoken totdat je de gewenste dikte hebt.
  12. Kook ondertussen de pasta, zoals aangegeven op de verpakking.
  13. Breng eventueel nog op smaak met wat extra peper en zout.
  14. Serveer de vegetarische pasta en rasp er de kaas overheen.
  15. Geniet samen van een overheerlijke pasta!