Noodles met lekkere groente

Voor 1 à 2 personen – voorbereidingstijd: 5 minuten – kooktijd: 10 minuten

INGREDIËNTEN

  • 1 stuk groente bijvoorbeel broccoli
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 90 gram udon noodles
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 1 theelepel maizena
  • Scheutje water
  • 2 a 3 eetlepels geroosterde sesam zaadjes

NOODLES RECEPT

Breng een pan met water aan de kook.

Kook de udon noodles voor 8 minuten (op verpakking staat 10 maar je gaat ze nog een minuutje na het koken roerbakken) in het kokend water. Laat rustig koken maar laat het water niet gedurende 8 minuten vol aan de kook. De noodles worden dan overgaar. Giet de noodles af en spoel koud af.

Snijd de groente klein.

Verwarm een wok op het vuur.

Schenk er een beetje olijfolie in en fruit de knoflook aan.

Roerbak de groente op middelgroot/groot vuur voor enkele minuten.

Rooster de sesamzaadjes in een pan totdat deze goudbruin zij. Houd deze goed in de gaten want het gaat in een keer heel hard. Zet apart.

Doe de sojasaus in een kommetje en schep de maizena erbij. Roer totdat er geen klontjes meer in zitten.

Doe de noedels bij de groente in de wok en schenk de sojasaus erbij.

Roer alles op laag vuur om en voeg een heel klein scheutje water toe.

Breng op smaak met peper en zout.

Serveer de groente met de noodles in een kom en garneer met de geroosterde sesam zaadjes.

Eet smakelijk!