Monkey Platters

monkeyplatter01

Wij zijn hier in huis helemaal gek op Monkey platters. Ze eten er minimaal 1 per dag maar soms wel  2 of 3 en je kunt er eindeloos mee variëren dus iedere keer blijft een verassing!

Wat is een monkeyplatter:

Een groot bord waarop je verschillende dingen neerlegt. Zet het bord op tafel zodat je kids erbij kunnen, en laat hem/haar zijn gang gaan. Nou ja, misschien moet je een beetje in de gaten houden dat hij geen ei aan de bank smeert – maar laat hem in elk geval zelf bepalen wat er in zijn mond gaat.

5ebafe2bea1dc00ded5dc8ff046e08f5

Een groot voordeel van de Monkey Platter is dat je het de hele dag door kunt aanbieden. Drie keer per dag eten is ook maar verzonnen, en veel kinderen zijn juist rond het avondeten te moe om nog echt te genieten van hun voedsel. Als ze alle belangrijke zaken overdag al via het Monkey Platter in hun mond hebben gestopt, hoef jij je als ouder niet druk te maken of ze alles wel binnenkrijgen.

02faf55a275616c2586748bdd895492b

De neiging bestaat om er alleen wat komkommer, tomaatjes en appel op te leggen, maar zoals je kunt leren is dat zeker niet nodig en misschien zelfs niet de bedoeling. Leg er gerust wat vlees bij, eieren, kaas. Wat gestoomde groenten, wat echte worst, een beetje goed gerezen brood met olijfolie… your fantasy is the limit.

toddlerplatter

Veel kinderen eten nu eenmaal niet optimaal. Dus zorg dat WAT er in je kind gaat, ook gezond is. Ze heeft geen tijd en geen ruimte voor onzin zoals ontbijtkoek, cornflakes en kindercola. Jij trouwens ook niet.

Life can really be this simple. Enjoy it.

20140818-214640-78400146