Pasta ovenschotel met tonijn

Deze heerlijk pasta zal smullen zijn na een dag hard werken op school en op het werk 😉 Serveer eventueel met een lekkere salade erbij.

Wat je nodig hebt voor 4-6 personen

– 500gr pasta (bijvoorbeeld fusilli)
– 1 ui
– 3 teentjes knoflook
– 1 courgette
– 1tl gerookt paprikapoeder
– 200gr doperwten (voorkeur voor vers, maar diepvries mag ook)
– 2 blikjes tonijn in olie (circa 300gr)
– 250gr ricotta
– 500ml (biologische) passata tomatensaus
– 150gr geraspte kaas (voor oven gratin)
– 1 bol buffelmozzarella
– blaadjes van 4 takjes basilicum
– olijfolie om in te bakken
– zeezout
– gemalen zwarte peper

Bereiden:

Kook de pasta al dente volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet daarna af in een vergiet en spoel na met koud water. Laat de blikjes tonijn uitlekken in een vergiet.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snipper in de tussentijd de ui en knoflook helemaal fijn. Snijd de courgette in stukjes. Verhit een eetlepel olijfolie in een hapjespan en fruit hierin zachtjes de ui en knoflook. Voeg hier het gerookte paprikapoeder aan toe en bak dit een minuutje mee. Doe hier een klein scheutje water bij zodat het niet aanbakt.

Voeg de stukjes courgette en doperwten erbij en bak dit 4 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout. Doe op het laatst de tonijn erbij en bak nog 30 seconden mee, roer alles goed door. Zet daarna het vuur uit.

Neem een grote kom en meng hierin de ricotta en passata goed door elkaar. Roer daarna ook het tonijn/groentenmengsel erdoor. Proef dit en breng naar wens nog extra op smaak met peper en zout.

Vet een grote platte ovenschaal in met een kwastje en een klein beetje olijfolie.  Schep de pasta erin en giet hier de saus gelijkmatig over. Bestrooi met de geraspte kaas. Scheur de bol mozzarella in grove stukken en verdeel die daar weer over. De basilicum blaadjes scheur je ook en strooi je erover. Besprenkel met olijfolie en wat zwarte peper en zet ongeveer 20 a 22 minuten in de voorverwarmde oven totdat de schotel gaar is en mooi bruin aan de bovenzijde.

Eet smakelijk!