Chocolademousse

Dit dessert is niet alleen om je vingers bij af te likken, het is ook nog eens veel gezonder dan je misschien dacht.

Nodig voor 3-4 personen
2 rijpe avocado’s
150 gram chocolade, ik geef de voorkeur aan chocolade met minimaal 56% cacao.
1 el kokosolie, extra vergine, dit geeft een extra lekkere kokos smaak
1 el agave nectar of honing
Klein scheutje vanille extract
Kleine snuf zout

Smelt de chocolade au bain-marie. Voeg daar de kokosolie en honing aan toe. Roer het goed door.

Haal het vruchtvlees uit de avocado’s en pureer dit in een andere kom, tot het zacht en zalvig is.

Voeg de gesmolten chocolade bij de opgeklopte avocadomengsel en roer tot het gemixt is. Dit mag met een mixer, maar ook met de hand. Voeg een kleine knuf zout eraan toe, wat de chocoladesmaak nog meer omhoog haalt. Let op: niet te veel, het is en blijft immers (ondanks de avocado) een dessert!

Verdeel over 2-3 leuke glaasjes en zet in de koelkast voor minimaal 1 uur. Bestrooi met leuke topping (noten, zaden, gedroogd fruit, kokos, superfood) en geniet ervan.