Bananenbrood

Voor 1 brood – voorbereidingstijd:15 minuten – baktijd:ongeveer 50 minuten

INGREDIËNTEN

  • 175 gram boter (zacht), beetje boter voor invetten cakevorm
  • 2 rijpe bananen
  • Klein mespuntje zout
  • 3 eieren
  • 1 theelepel kaneel
  • 150 ml maple syrup
  • 250 gram volkoren bloem
  • 5 gram bakpoeder (bloem en bakpoeder samen gezeefd)
  • 60 gram geraspte kokos (optioneel)
  • 60 gram gepelde walnoten (optioneel)
  • Extra: cakevorm 30 cm

RECEPT BANANENBROOD

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Klop de boter, bananen en zout in een kom tot een romige massa.

Mix de kaneel en eieren erdoor.

Voeg nu de maple syrup toe.

Doe de bloem, bakpoeder en geraspte kokos erbij en roer door. Voeg de walnoten toe en mix nog heel even. Niet te lang anders worden de walnoten te fijn.

Schep het beslag in de ingevette cakevorm en plaats deze voor ongeveer 50 minuten in de oven.

Je kunt controleren of de cake gaar is door een sateprikker of mes in de cake te steken. Wanneer deze er droog uitkomt is de cake gaar.

Laat de cake 10 minuten in het blik afkoelen voordat je deze uit de vorm haalt en op een rooster plaatst om in z’n geheel te laten afkoelen.

Ook heerlijk om koud te eten en makkelijk in te vriezen. Hier thuis vriezen we ze in (als het niet al snel op is 😉 ) per 2 plakjes en geven we het de kinderen mee in hun lunchtrommel.