3 gezonde snacks voor de Avond4Daagse!

De avond4daagse! Deze week word hij hier in de omgeving weer gelopen en natuurlijk loopt Kyano hem ook weer mee! De avond4daagse gaat niet alleen om wandelen het gaat ook om gezellig samen zijn en gekke liedjes zingen 😉

Maar ook om snoepen, over het algemeen zijn de snoepavonden een uitzondering en dus is een snoepje op zijn tijd natuurlijk helemaal geen probleem. Toch vinden kinderen de gezondere snacks vaak net zo lekker! Zorg dus voor een beetje afwisseling! Onze tips:

1.Fruit

In alle soorten en maten te verkrijgen. Nu is een bruine banaan uit de tas toveren misschien niet zo aantrekkelijk voor je kind. Maar een paar spiesjes met fruit daar in tegen worden hier met liefde ontvangen. Wikkel ze in een stukje folie of in een koeltasje en smikkelen maar!

2. Groente

Snacktomaatjes, komkommer, worteltjes. Allemaal makkelijk mee te nemen en kinderen kunnen dit goed wandelend opeten. Stop het in een tubberware bakje dan blijft het lekker fris en knapperig!

3. Appelchips

Super lekker en makkelijk mee te nemen. Wel even van te voren maken. Zie hieronder voor het recept.

INGREDIËNTEN

2 zoete appels (ja echt, zoet of zuur proef je nog na het bakken!)
kaneel
bakpapier

RECEPT

1 Verwarm de oven voor op 100 graden.
2 Was de appels. Verwijder het klokhuis met een appelboor of een gewoon mes en snijd de appels in zo dun mogelijke plakken.
3 Spreid het bakpapier uit over 1 of 2 bakplaten. Leg de plakjes erop. Zorg dat ze naast elkaar en niet op elkaar liggen, anders krijg je ze straks niet meer los. Sprenkel kaneel over de appels.
4 Bak de chips zo’n 2 uur in de oven. Laat ze afkoelen buiten de oven, dan worden ze ook pas knapperig. Je kunt ze makkelijk een paar dagen bewaren in een luchtdichte doos als ze dan al niet op zijn 😉

Geniet van de wandelingen! Wij geloven in balans en dus een snoepje op zijn tijd is niets mis mee. Alleen niet teveel 🙂