Monique en Sophie

Vol trots stellen we aan jullie voor onze eerste 2 ambassadeurs Monique en Sophie. Ze zitten vol energie, zijn lief en kunnen samen de hele wereld aan! Lees hieronder het interview om ze een beetje beter te leren kennen 🙂

 • Wie zijn jullie en hoe oud zijn jullie?

Ik ben Monique 34 jaar jong en samen met mijn dochter Sophie, ze is6 jaar oud.

 

 •  Waarom willen jullie ambassadeurs voor Obstacool zijn?

Ik heb nooit echt gesport. 3 jaar geleden nadat mijn vader ongeneeslijk ziek werd ben ik begonnen met hardlopen om dat ik een uitlaatklep nodig had. Ik ontdekte dat ik heel veel kwijt kon in het lopen en actief bezig zijn. Daarnaast begon ik me energieker en fitter te voelen. Uiteindelijk heeft het lopen voor een keerpunt in mijn leven gezorgd. Met Sophie heb ik meerdere kinder runs gedaan en dat uitgebreid met obstacle runs. Hier hebben we samen ongelofelijk veel plezier in. Bij Sophie zie ik dat haar zelfvertrouwen ontzettend groeit door de obstacle runs. Ik zie haar zo genieten als er weer een obstakel gelukt is of ze weer iets heeft gedaan wat ze eigenlijk niet zo goed durft. Wat straalt ze dan! Dit laat voor mij zien hoe belangrijk sport is om mee te geven in de opvoeding. Het samen sporten en in dit geval obstakels over winnen werkt ook heel goed voor de band tussen ons samen. Samen zijn we stoere meiden. Naast dat obstacool het zelfde idee over sporten met families heeft zijn de grondleggers ontzettende leuke en inspirerende mensen. Wij sluiten ons hier graag bij aan en dragen graag ons steentje bij aan het stimuleren van het sporten met elkaar. Ook dit is weer een extra stimulans voor Sophie en mij.

 

 •  Wat is jullie connectie met obstacle runs?

3 jaar geleden ben ik begonnen met hardlopen. Als snel kwam ik via Facebook in aanraking met andere hardlopers waaronder een aantal die ook aan obstacle running deden. Dus had ik de stoute schoenen aangetrokken en mee gedaan. Wat was dat gaaf!!!!! Ik was direct verkocht. Ik heb een stoere dochter en wist dat zij dit ook leuk zou vinden. Gevraagd of ze samen met mama door de modder wilde en dit wilde ze. Sophie heeft nu 2 runs gedaan.

 

 • Als jullie met iedereen op de hele wereld zouden mogen eten met wie zou dat dan zijn?

En waarom? Over deze vraag moest ik heel hard na denken tot dat ik hem aan Sophie vroeg. Ze gaf als antwoord opa. Opa die een mooie ster is geworden. Hier sluit ik me helemaal bij aan.

 

 •  Waar zouden jullie het allerliefst willen wonen ?

We hebben het geluk dat we nagenoeg aan het strand wonen. Hier komen we erg graag en zijn hier veel te vinden. Vooral met de warme zomer avonden nog even spelen in de golven en genieten van de ondergaande zon. Best heel tevreden dus. Maar er moet iets te wensen blijven dus een vakantie huisje in het bos zou leuk zijn. Dan kunnen we heerlijk door de bossen rennen.

 •  Hebben jullie bijnamen?

Hoe zijn jullie hier aan gekomen? Echte bijnamen hebben we niet. Vaak worden onze namen we af gekort. Het is dan meestal Mo en Fie

 

 • Wat is jullie motto?

Samen kunnen we alles!

 •  Wat maakt jullie echt heel gelukkig?

Ik ben op mijn gelukkigst als ik Sophie zie genieten. Het zit vaak in de kleine dingen die we samen doen. Van samen naar de film tot kleuren tot aan door de modder. Allemaal dingen die ons een hele grote lach bezorgd.

 

 • Wat doen jullie aan lichaamsbeweging ?

Ik loop 2 a 3 keer per week hard en probeer thuis oefeningen te doen. Sophie heeft 2x per week zwemles. Daarnaast zijn we veel buiten in de speeltuin, fietsen, in de duinen of op het strand.

 • Wat is jullie favoriete eten?

Ik eet heel graag Soto. Sophie vind daar niets aan en eet het liefst patatjes met kip of hamburger.

 

 • Als jullie de loterij zouden winnen wat zou je dan als aller eerste kopen?

Ik zou voor dat vakantie huisje in het bos gaan. Sophie wil het allerliefste alle my little pony’s van de hele wereld kopen.

 

 •  Wie is jullie voorbeeld?

Beide volgen we team familie al een heel tijdje op Facebook. Ik vind het geweldig om zo’n hecht gezin zo gepassioneerd actief en sportief te zien. Sophie vind de jongens ontzettend stoer. Jullie zijn dus absoluut een voorbeeld voor ons om actief te zijn/worden op het gebied van obstacle runs.

 •  Hoe ziet jullie perfecte dag er uit?

Van wakker worden tot aan slapen gaan? We houden allebei wel van uitslapen. S morgens komt Sophie vaak bij me gekropen en liggen we samen heerlijk te kletsen in bed. Daarna samen een ontbijtje maken en gezellig samen aan tafel. Als we dan weer helemaal fris en fruitig zijn lekker naar buiten. Naar het strand bijvoorbeeld. Liefst met vrienden en vriendinnen van zowel sophie als mij. Sophie vind het heerlijk om buiten te eten dus dat wordt een bbq in de tuin. Na het eten een vuurtje in de vuurschaal waar mama dan wijntje drinkt en Sophie een groot glas limonade.

 

 •  Willen jullie verder nog iets kwijt?

We hebben heel veel zin in wat komen gaat!