Break Out Run door Riwa en Evi

         

Eindelijk het weekend van de Breakoutrun is aangebroken. Zaterdag ging papa rennen in het wedstrijdvak. Toen  hij thuis kwam had hij een super coole medaille bij zich. Het was een handboei met een ketting eraan. ‘Die krijg ik dus morgen ook’, zei Evi. Ze loopt de kids run bij de Boeven.

Zondagmorgen, na een uurtje rijden komen we aan bij het terrein waar we gaan uitbreken. Het thema van de run is duidelijk zichtbaar. De kids zijn onder de indruk van de politieagenten en de boeven. Als mama is omgekleed lopen we met z’n viertjes naar het startterrein. Daar waar de cellen staan. Dan is het tijd dat mama mag gaan lopen, ze loopt het startvak in. Na de warming-up wordt ze opgesloten, na het aftellen gaat een sirene af en de hekken van de cellen vliegen open. Mama rent naar de gevangenismuur om te ontsnappen….. Ja het is gelukt ze is ontsnapt. Nu uit de handen blijven van de politie voor 8 km lang. Dit is gelukt ondanks het warme weer en de politieagenten die haar probeerde tegen te houden.

Toen kwam het wachten, maar in het water en op het strandje was dat geen straf. Om 16.20 was het tijd voor papa en Evi om hun uitbraak te gaan voorbereiden en uitvoeren. Ook zij werden opgesloten in de cel. Evi had er zo veel zin in dat ze de cel uit vloog, de gevangenismuur over en weg was ze. Papa moest nog aardig doorlopen om haar bij te houden. Ze heeft genoten van alles onderweg en vond het thema helemaal top. Vooral het punt waar de politie stond met de schilden. Daar ging ze zo de politie voorbij terwijl papa weer even aan de stok moest met de politie. Zie was niet gepakt, haha. Hierna was het op naar het laatste obstakel en door naar de finish. Met een grote smile op haar gezicht heeft ze het parcours afgelegt

Yes, we did it. Succesvol uitgebroken de medaille dik verdiend, kleine boef!!!

De BreakoutkidsRun.

We begonnen met een warming-up. Het startvak was een gevangenis. We werden opgesloten in een cel, toen kwam er rook en ging het alarm af. De hekken vlogen open en we gingen uitbreken. En ik vloog over de gevangenismuur. Zo snel dat papa mij niet kon bijhouden. Het parcours was heel erg leuk. Bij verschillende hindernissen stonden politieagenten. Toen we door de buizen moesten kruipen stond daar een politieagent en die zei tegen ons, ‘in het riool waar je thuis hoort’. Het was een super coole obstacel run, ik heb er van genoten.