Uitdagingen met het hele gezin!

Een veel gestelde vraag is: Hoe doen jullie dat toch? Wij moesten hier zelf eigenlijk ook goed over nadenken omdat het bij ons veelal gewoonte is geworden. Maar sinds we ons weer meer bewust zijn van wat wij nou allemaal als gewone dingen doen op een dag dan zijn het er nog best wel wat!

Hoe vind je in dagelijkse dingen een uitdaging?

Onze kinderen vinden het leuk om zichzelf uit te dagen! De hele dag door verzinnen ze spelletjes en opdrachten. We doen het een beetje ala spartan. Want als ze iets niet halen moeten ze een sportieve tegenprestatie doen. We zijn hier mee begonnen als geintje maar tegenwoordig beginnen ze er zelf mee!

  • Gooi je iets in de vuilnisbak en mis je? 10 burpees
  • Was vergeten in de wasmand te doen? 20 jumping jacks
  • Verliezen met armpje drukken? 15 push ups
  • Niet binnen 10 seconden je schoenen aan? 5 pull ups
  • En ga zo maar door!

En geloof ons wij hebben het niet bedacht. Ze verzinnen al deze opdrachten zelf. Het is dus geen bootcamp hier thuis maar onze jongens worden wel oprecht blij van lekker bewegen! Er word zelfs met regelmaat expres iets naast de vuilnisbak gegooid om dan zelf te zeggen..Ik doe wel 18 burpees goed? En voordat we het weten staan we mee te doen of verzinnen ze er nog wat oefeningen bij.

Wij vinden het waanzinnig om te zien hoe onze kids genieten van het actief bezig zijn! Vaak is een voorzetje geven al genoeg!

Wat vinden jullie kids leuk om te doen? Misschien kun je eens thuis uittesten of dit bij jouw gezin ook werkt? Elke minuut beweging per dag is toch mooi meegenomen